Vedran Ilić: Blog https://www.vedranilic.com/blog en-us (C) Vedran Ilić [email protected] (Vedran Ilić) Mon, 14 Aug 2023 08:22:00 GMT Mon, 14 Aug 2023 08:22:00 GMT https://www.vedranilic.com/img/s/v-12/u816979714-o663879106-50.jpg Vedran Ilić: Blog https://www.vedranilic.com/blog 120 77 Novogodišnje fotografisanje https://www.vedranilic.com/blog/2020/12/novogodi-nje-fotografisanje Novogodišnje fotografisanje
 

Najčarobniji mjesec u godini je već tu a novogodišnja i božićna euforija uveliko počinje. 

Vedran Ilic

Praznici nam donose mnogo lijepih, i veselih trenutaka. Praznicima se posebno raduju mališani, a njihove momente u odrastanju svaki roditelj voli da zabilježi i da nastale fotografije sačuva kao uspomene.
U želji da ispratimo ove vesele dogadjaje u vašim životima napravili smo tri ponude za vas.

 

1. Novogodišnje fotografisanje u vašem domu:


Sigurni smo da se vaši mališani najljepše i najslobodnije osjećaju u svom domu gdje poznaju svaki kutak i gdje su već odavno stvorili svoje malo carstvo. A znamo i da ćete i ove godine ukrasiti vašu jelku i da će vam vaši mališani svojim malenim ručicama "pomoći" u tome. :)
Takođe smo sigurni da svi imate fotografije kada ste bili mali pored vaše jelke u vašem domu, sa svim onim šarenim i DIY ukrasima, koje su vaše male i nespretne ruke pravile. Upravo te fotografije imaju posebnu vrijednost i upravo su one najljepše uspomene.
Ukoliko želite da vašoj djeci napravite uspomene koje će kada odrastu u njima buditi sjećanja na bezbrižno djetinjstvo. Mi smo tu da vas posjetimo u vašem domu i da zabilježimo ove lijepe trenutke. 

Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic

 

2. Novogodišnje fotografisanje u prirodi:


Svima nam je poznato da u zimskom periodu u Podgorici ima jako malo sunčanih dana i da često pada kiša, ali ukoliko ove godine bude lijepih sunčanih dana, kada pođete sa vašim mališanima do omiljenog parka ili u vašem dvorištu možemo napraviti simpatičnu novogodišnju postavku i napraviti divne uspomene na otvorenom a ujedno će vaši mališani provesti kvalitetno vrijeme na čistom vazduhu. 

Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic

 

3. Novogodišnje fotografisanje u Cvjetkom kutku:


Naši drugari iz Cvjetkog kutka su ove godine napravili sladak maleni novogodišnji studio za fotografisanje koji će nam rado ustupiti na korišćenje, njihova vrata su nam otvorena svake nedjelje. Možemo ih zajedno posjetiti i napraviti novogodišnje uspomene za vas i vaše mališane u ovom bajkovitom kutku. 

Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic

 

Na vama je da izaberete ponudu koja vam najviše odgovara i koja vam se najviše dopada, pošaljite nam upit i možemo se dogovoriti o vašem terminu za fotografisanje.

 

Srećne praznike žele vam Vedran i Edina!

 

]]>
[email protected] (Vedran Ilić) https://www.vedranilic.com/blog/2020/12/novogodi-nje-fotografisanje Mon, 07 Dec 2020 19:29:43 GMT
Sara i Stefan https://www.vedranilic.com/blog/2020/6/sara-i-stefan
Sara i Stefan su kao i svi mladenci priželjkivali da njihov dan bude suncem obasjan, međutim nad podgoričkim nebom tog 06. 06. su se nadvili oblaci, noseći sa sobom ne samo oblačno vrijeme već i kišu koja nije omiljeni gost na vjenčanjima.
Ali Sara i Stefan nisu planirali da odustanu od svog svadbenog fotografisanja koje je planirano da se odradi istog dana kada i vjenčanje, već smo te guste tamne oblake i kapljice kiše iskoristili na najbolji mogući način, kako bi fotografije dobile drugačiji izgled, a cijelokupna priča dobila dramatičan efekat. Sara i Stefan su kao lokaciju za fotografisanje izabrali mjesto koje je drugačije i nesvakidašnje. 

Vedran Ilic

 

I tako smo se uputili ka mjestu na kojem ćemo odraditi glavni dio fotografisanja. Vožnja uskim krivudavim sesokim putem je jako zanimljiva i dok se pred nama ukazuje sa jedne strane nevjerovatna netaknuta priroda sa druge strane je nešto drugačije, gradilište savremenog auto puta, koje vas neće ostaviti ravnodušnim. Daljom vožnjom ovim krivudavim putem dolazimo do lokacije na kojoj ćemo raditi fotografije. Pred nama se otvara velika drvena kapija Prihvatilista za zivotinje i dočekuje nas domaćin ovog imanja.

Vedran Ilic

 

Saznajemo da su Sara i Stefan prvi mladenci koji su odlučili da se ovdje fotografišu. Domaćini nas upoznaju sa životinjama i ujedno nam pomažu u realizaciji zamišljene ideje, asistirajući u fotografisanju.

Vedran Ilic

Ovdje ćete vidjeti veliki broj različitih životinja koje žive zajedno, koje su jako vesele, razdragane i druželjubive. Interesantno nam je bilo to da svaka životinja ima svoje ime, primijetili smo da se životinje ovdje tretitiraju jako lijepo. Doživjeli smo i to da ovi pomalo svojeglavi statisti neće stajati tamo gdje vi želite, poziraće kako one žele, jer ipak smo mi došli na njihovu teritoriju. Na momente je kamila  pokušala ukrasti kadar mladencima.

Vedran Ilic

Nestašni emui su često nepovjerljivo zagledali u fotografsku opremu. Dok nas je radoznali magarac mirno pratio u stopu i posmatrao svaki naš korak.

Vedran Ilic

 

Ovo za nas jako interesantno i aktivno druženje propraćeno kišom rezultiralo je velikim brojem spontanih, veselih i nesvakidašnjih fotografija, koje će Sari i Stefanu sigurni smo, uvijek izmamiti osmjeh na licu i da će im ove fotografije biti lijepe uspomene na njihovo vjenčanje koje je nesumnjivo potpuno drugačije od svega što ste do sada gledali.

Vedran Ilic

Nadamo se da ćete uživati u gledanju fotografija onoliko koliko smo mi uživali u fotografisanju.

Saro i Stefane želimo vam da se zauvijek držite za ruke dok oko vas jure životni izazovi baš  kao i tog dana dok su oko vas jurile sve one životinje.

Volite se i budite srećni.


Vasi fotografi Vedran i Edina

Vedran Ilic

Vedran Ilic

Vedran Ilic

]]>
[email protected] (Vedran Ilić) https://www.vedranilic.com/blog/2020/6/sara-i-stefan Thu, 11 Jun 2020 13:27:26 GMT
Najcesca pitanja buducih mladenaca https://www.vedranilic.com/blog/2020/4/najcesca-pitanja-buducih-mladenaca Najčešća pitanja budućih mladenaca 

Koliko unaprijed vas je potrebno rezervisati za fotografisanje vjenčanja? 

Ovdje pravila ne postoje. Postoji samo naš dobronamjeran savjet, a to je da mladenci kada odrede datum svog vjenčanja u najkraćem mogućem roku kontaktiraju fotografa kojeg žele da rezervišu za svoje vjenčanje. Može se desiti da za neke datume budemo slobodni, i mjesec dana ranije uspijete da bukirate svoj datum, dok za neke datume koji su u toku sezone vjenčanja (maj, jun, septembar ili oktobar) rezervacije često idu i po pola godine do godinu dana ranije. 

 

Vedran Ilic

 

Koje lokacije nam preporučujete za fotografisanje mladenaca? 

Kod nas vlada veliko interesovanje za lokacije na primorju naše zemlje. Većina mladenaca se odluči za neki od gradova na obali mora – Kotor, Perast, Bar, Ulcinj… Naše primorje je neiscrpan izvor inspiracije.

 

C:\DCIM\100GOPRO\GOPR0309.GPR

 

Ništa manje lijep nije ni sjever koji je manje popularan zbog nepredvidivih vremenskih uslova ali izlet u nešto neuobičajeno uvijek bude jako produktivan i rezultira jako dobrim i drugačijim fotografijama. Preporuka mladencima je da se prilikom izbora lokacije za fotografisanje vode onim što je njima i njihovoj ličnosti najbliže.


 

Koliko vremenski provedete na vjenčanju?

Ne ograničavamo vremenski ni sebe a ni mladence. Ukoliko su nas mladenci rezervisali za njihovo vjenčanje, mi smo njima na raspolaganju tokom cijelog dana, tu smo da na najbolji način zabilježimo svaki bitan trenutak kako bi priča bila ispričana od početka do kraja, a sami doživljaj prilikom pregledanja fotografija sa vijenčanja potpuniji i ljepši. 

 

Prolaze li sve fotografije kroz post produkciju? 

Naravno. Sve fotografije prolaze post produkciju kako bi krajnji proizvod bio potpun i u skladu sa našim fotografskim stilom. 

Vedran Ilic

 

Da li su fotografije u punoj rezoluciji?

Sve fotografije koje mladenci dobijaju i na usb memoriji i na linku su u punoj rezoluciji. 

 

Vedran:

 

Koliko dobijamo fotografija?

Mi smo više fokusirani na kvalitet nego na kvantitet. Mladenci će dobiti onoliko fotografija koliko bude bilo potrebno da se priča sa njihovog vjenčanja ispriča u potpunosti. Ne trudimo se da napravimo neki zacrtan i ograničen broj fotografija, već je naš fokus na emociji i momentu. Krajnji broj fotografija zavisi i od atmosvere na vjenčanju, broja zvanica i slično. U prosjeku mladenci dobiju oko 1000 fotografija. 

 

Kako dobijamo fotografije?

Svi mladenci koji nas odaberu da budemo fotografi na njihovom vjenčanju od nas kao krajnji rezultat našeg rada dobijaju svoje uspomene tj. fotografije koje su sve prošle kroz proces post produkcije. Fotografije mladenci dobijaju uploadovane na link-u Takođe, u želji da fotografije koje napravimo na vjenčanju, mladenacima bude lijepa sjećanja na taj poseban dan u njihov životu, za sve naše mladence kreirali smo poseban poklon koji podrazumijeva lijepu drvenu kutiju čiju unutrašnjost ispunjavaju fotografije sa vjenčanja koje se po našem misljenju izdvajaju, kao i usb na kojem ce biti sve fotografije sa vjenčanja.

 

Vedran Ilic
 

 

Da li je link sa fotografijama vremenski ograničen?

Platforma koju koristimo za uploadovanje fotografija je naš sajt www.vedranilic.com, pa samim tim ne postoji vremensko ograničenje. Fotografije su mladencima na našem sajtu dostupne 24 sata dnevno 365 dana u godini. 

 

Da li postoji mogućnost da fotografije za goste budu izrađene na sam dan vjenčanja?

Naravno. U okviru naše ponude, imamo i opciju izrade fotografija na samom danu vjenčanja. Osluškivali smo želje i potrebe mladenaca pa smo omugućili mladencima da u skladu sa njihovim željama i na njihov zahtjev organizujemo i ovu uslugu za goste. Sistem rada koji mi praktikujemo je da naš prenosni fotoštampač bude instaliran na jednom mjestu u restoranu na kojem se odvija cijela procedura, na taj način gostima omogućavamo da izaberu svoje fotografije i dobiju ih u najkraćem mogućem roku. 

 

Vedran Ilic

 

Da li imate photobook-ove u ponudi?

U ponudi imamo više vrsta photobook-ova, čije razlike se ogledaju u drugačijem dizajnu, formatu, izradi, cijenama. 

 

Da li imate dron u ponudi? 

Prateći trendove, želje i potrebe, a sa ciljem da ispunimo sve zahtjeve naših mladenaca, u našoj ponudi imamo i fotografisanje sa dronom. 

 

 

Da li imate kamermana u ponudi? 

U želji da budemo fokusirani isključivo na fotografiju, u našoj ponudi nemamo usluge snimanja, s obzirom da saradjujemo sa mnogo kolega kamermana čiji se stilovi i cijene razlikuju, našim mladencima preporučujemo više opcija, pa mladenci u skladu sa svojim željama mogu odabrati kamermana čiji im se portfolio najviše dopada. 

 

Da li je moguće ogranizovati photosession van granica Crne Gore, i koji su uslovi? 

Naravno. U dogovoru sa mladencima a u skladu sa trenutnim slobodnim terminima moguće je organizovati photosession van granica Crne Gore. Uslovi se razlikuju i zavise od želja mladenaca, kao i od željene destinacije.

 

 

Kada možemo da očekujemo fotografije?

Sve fotografije prolaze kroz proces detaljne selekcije, i obrade a uzimajuci u obzir i to da li je vaše vjenčanje organizovano u toku sezone vjenčanja kada je obim posla mnogo veći ili van sezone kada smo u postprodukciji rasterećeniji, zavisi i vrijeme za koje će mladenci dobiti gotov materijal. U prosjeku mladenci svoje fotografije sa vjenčanja mogu očekivati u roku od 30-40 dana a sve u zavisnosti od gore navedenih faktora. 

 

Vedran Ilic
 


Vedran Ilic

 

Vedran Ilic

 

 

 

]]>
[email protected] (Vedran Ilić) https://www.vedranilic.com/blog/2020/4/najcesca-pitanja-buducih-mladenaca Sun, 12 Apr 2020 14:14:35 GMT
O nama https://www.vedranilic.com/blog/2020/4/o-nama Dragi budući mladenci,

Mi smo Vedran i Edina, zaljubljeni jedno u drugo,  zaljubljeni u fotografiju, putovanja i prirodu. 

Naš životni san je da istražimo svijet kroz naša putovanja i da svaki momenat tog istraživanja zabilježimo našim fotoaparatima. Naš životni san živimo i u svim onim momentima kada radimo ono što volimo, fotografišemo bitne momente za naše klijente. 

 

Vedran Ilic

U poslu se trudimo da ostanemo dosljedni svom fotografskom stilu, ali i da ispratimo svjetske trendove i uvodimo inovacije u načinu našeg rada. Trudimo se da kroz pozitivan i vedar duh sa našim klijentima ostvarimo opušteni i prijateljski odnos pun povjerenja. Posvetimo se svakom vjenčanju i svako vjenčanje proživljavamo sa našim mladencima od početka do kraja, trudimo se da uhvatimo svaki trenutak pun ljubavi, svaki osmjeh, i svaku emociju, kako bi na kraju vaša ljubavna priča bila potpuna.

 

Jedino što tražimo od naših mladenaca je da na dan vjenčanja budu ono što jesu, pozitivni, nasmijani, opušteni, spontani i da uživaju u svakom momentu, a mi ćemo se potruditi da sa našim gotovo 13-o godišnjim iskustvom, posvećenošću poslu, ljubavi prema fotografiji, na najvjerniji mogući način zabilježimo jedan od najbitnijih trenutaka u vašem životu, sa željom da vam fotografije budu najdraža uspomena sa vašeg vjenčanja, i da na kraju, i mi sami doživimo trenutak zadovoljstva kada na vašem licu vidimo osmjeh. 

Drago nam je i počastvovani smo što se interesujete za naš rad, ispričajte nam vašu priču, i možemo da počnemo da kreiramo magične fotografije, koje će kroz vrijeme čuvati vaše uspomene od zaborava. 

Vedran Ilic

 

]]>
[email protected] (Vedran Ilić) https://www.vedranilic.com/blog/2020/4/o-nama Sat, 11 Apr 2020 14:02:56 GMT
Ana i Nemanja https://www.vedranilic.com/blog/2019/7/ana-i-nemanja Nemanja je Anu zaprosio ljeta 2018 godine u tirkizno plavim vodama Grcke.

Ove godine Ana i Nemanja su svoju ljubav krunisali brakom i u bracne vode zaplovili su u aprilu.

A ispred mog objektiva i u jednako lijepim vodama Jadranskog mora zaplovili su u junu.

Inspiracija za fotografisanje njihovih svadbenih fotografija, bila nam je upravo njihova vjeridba, Nemanja je Anu zaprosio pod vodom, pa smo ostatak njihove ljubavne price nastavili takodje u vodi.

O njihovoj ljubavi ne treba mnogo pisati, tu su fotografije da ispricaju najljepsu pricu.

Dragi Ana i Nemanja, velika mi je cast sto ste izrazili zelju da vam odradim wedding photosession, hvala vam sto ste bili opusteni na fotografisanju i sto ste mi dali potpunu slobodu da vasu ljubavnu pricu ispricam na svoj nacin.

Usudicu se da kazem da mi ove fotografije znace onoliko koliko i vama jer sam uz vas i ja ispunio svoju veliku zelju da odradim jedan ovako poseban photosession.

Zelim vam da vam u vasoj zivotnoj plovidbi more uvijek bude mirno. 
Srecno!

C:\DCIM\100GOPRO\GOPR0309.GPR
Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic C:\DCIM\100GOPRO\GOPR0336.GPR

]]>
[email protected] (Vedran Ilić) https://www.vedranilic.com/blog/2019/7/ana-i-nemanja Sat, 13 Jul 2019 11:30:15 GMT
Mature i polumature https://www.vedranilic.com/blog/2019/2/mature-i-polumature Postovani maturanti i polumaturanti,

Ja sam Vedran Ilic profesionalni fotograf sa skoro 10 godina iskustva u ovom poslu.

Ovdje mozete pogledati fotografije maturanata i polumaturanata generacije koja je maturirala 2018 i 2019  godine. Takodje mozete da vidite kakav je moj stil fotografisanja i nacin rada. Za sve informacije o ponudama za fotografisanje mature, kao i za rezervacije mozete me kontaktirati na nekoj od drustvenih mreza, FB ili instagram, kao i na mail-u [email protected], ili najjednostavnije na broj telefona +38267564212. Budite slobodni da me kontaktirate za sva pitanja i informacije. 

Rezervacije su vec uveliko pocele, moj savjet je da sto prije rezervisete svoj datum fotografisanja mature ili polumature. 

Bice mi drago da upoznam generaciju koja ce maturirati 2020 godine, i sa zadovoljstvom cu se potruditi da vam napravim lijepe fotografije koje ce vam u buducnosti buditi lijepa sjecanja na skolske dane.

Vedran Ilic 
Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic
Vedran Ilic
Vedran Ilic
Vedran Ilic

Vedran Ilic
Vedran Ilic
Vedran Ilic
Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic Vedran Ilic
Vedran Ilic Vedran Ilic


 

]]>
[email protected] (Vedran Ilić) https://www.vedranilic.com/blog/2019/2/mature-i-polumature Wed, 27 Feb 2019 18:04:00 GMT