Najcesca pitanja buducih mladenaca

April 12, 2020  •  Leave a Comment

Najčešća pitanja budućih mladenaca 

Koliko unaprijed vas je potrebno rezervisati za fotografisanje vjenčanja? 

Ovdje pravila ne postoje. Postoji samo naš dobronamjeran savjet, a to je da mladenci kada odrede datum svog vjenčanja u najkraćem mogućem roku kontaktiraju fotografa kojeg žele da rezervišu za svoje vjenčanje. Može se desiti da za neke datume budemo slobodni, i mjesec dana ranije uspijete da bukirate svoj datum, dok za neke datume koji su u toku sezone vjenčanja (maj, jun, septembar ili oktobar) rezervacije često idu i po pola godine do godinu dana ranije. 

 

Vedran Ilic

 

Koje lokacije nam preporučujete za fotografisanje mladenaca? 

Kod nas vlada veliko interesovanje za lokacije na primorju naše zemlje. Većina mladenaca se odluči za neki od gradova na obali mora – Kotor, Perast, Bar, Ulcinj… Naše primorje je neiscrpan izvor inspiracije.

 

C:\DCIM\100GOPRO\GOPR0309.GPR

 

Ništa manje lijep nije ni sjever koji je manje popularan zbog nepredvidivih vremenskih uslova ali izlet u nešto neuobičajeno uvijek bude jako produktivan i rezultira jako dobrim i drugačijim fotografijama. Preporuka mladencima je da se prilikom izbora lokacije za fotografisanje vode onim što je njima i njihovoj ličnosti najbliže.


 

Koliko vremenski provedete na vjenčanju?

Ne ograničavamo vremenski ni sebe a ni mladence. Ukoliko su nas mladenci rezervisali za njihovo vjenčanje, mi smo njima na raspolaganju tokom cijelog dana, tu smo da na najbolji način zabilježimo svaki bitan trenutak kako bi priča bila ispričana od početka do kraja, a sami doživljaj prilikom pregledanja fotografija sa vijenčanja potpuniji i ljepši. 

 

Prolaze li sve fotografije kroz post produkciju? 

Naravno. Sve fotografije prolaze post produkciju kako bi krajnji proizvod bio potpun i u skladu sa našim fotografskim stilom. 

Vedran Ilic

 

Da li su fotografije u punoj rezoluciji?

Sve fotografije koje mladenci dobijaju i na usb memoriji i na linku su u punoj rezoluciji. 

 

Vedran:

 

Koliko dobijamo fotografija?

Mi smo više fokusirani na kvalitet nego na kvantitet. Mladenci će dobiti onoliko fotografija koliko bude bilo potrebno da se priča sa njihovog vjenčanja ispriča u potpunosti. Ne trudimo se da napravimo neki zacrtan i ograničen broj fotografija, već je naš fokus na emociji i momentu. Krajnji broj fotografija zavisi i od atmosvere na vjenčanju, broja zvanica i slično. U prosjeku mladenci dobiju oko 1000 fotografija. 

 

Kako dobijamo fotografije?

Svi mladenci koji nas odaberu da budemo fotografi na njihovom vjenčanju od nas kao krajnji rezultat našeg rada dobijaju svoje uspomene tj. fotografije koje su sve prošle kroz proces post produkcije. Fotografije mladenci dobijaju uploadovane na link-u Takođe, u želji da fotografije koje napravimo na vjenčanju, mladenacima bude lijepa sjećanja na taj poseban dan u njihov životu, za sve naše mladence kreirali smo poseban poklon koji podrazumijeva lijepu drvenu kutiju čiju unutrašnjost ispunjavaju fotografije sa vjenčanja koje se po našem misljenju izdvajaju, kao i usb na kojem ce biti sve fotografije sa vjenčanja.

 

Vedran Ilic
 

 

Da li je link sa fotografijama vremenski ograničen?

Platforma koju koristimo za uploadovanje fotografija je naš sajt www.vedranilic.com, pa samim tim ne postoji vremensko ograničenje. Fotografije su mladencima na našem sajtu dostupne 24 sata dnevno 365 dana u godini. 

 

Da li postoji mogućnost da fotografije za goste budu izrađene na sam dan vjenčanja?

Naravno. U okviru naše ponude, imamo i opciju izrade fotografija na samom danu vjenčanja. Osluškivali smo želje i potrebe mladenaca pa smo omugućili mladencima da u skladu sa njihovim željama i na njihov zahtjev organizujemo i ovu uslugu za goste. Sistem rada koji mi praktikujemo je da naš prenosni fotoštampač bude instaliran na jednom mjestu u restoranu na kojem se odvija cijela procedura, na taj način gostima omogućavamo da izaberu svoje fotografije i dobiju ih u najkraćem mogućem roku. 

 

Vedran Ilic

 

Da li imate photobook-ove u ponudi?

U ponudi imamo više vrsta photobook-ova, čije razlike se ogledaju u drugačijem dizajnu, formatu, izradi, cijenama. 

 

Da li imate dron u ponudi? 

Prateći trendove, želje i potrebe, a sa ciljem da ispunimo sve zahtjeve naših mladenaca, u našoj ponudi imamo i fotografisanje sa dronom. 

 

 

Da li imate kamermana u ponudi? 

U želji da budemo fokusirani isključivo na fotografiju, u našoj ponudi nemamo usluge snimanja, s obzirom da saradjujemo sa mnogo kolega kamermana čiji se stilovi i cijene razlikuju, našim mladencima preporučujemo više opcija, pa mladenci u skladu sa svojim željama mogu odabrati kamermana čiji im se portfolio najviše dopada. 

 

Da li je moguće ogranizovati photosession van granica Crne Gore, i koji su uslovi? 

Naravno. U dogovoru sa mladencima a u skladu sa trenutnim slobodnim terminima moguće je organizovati photosession van granica Crne Gore. Uslovi se razlikuju i zavise od želja mladenaca, kao i od željene destinacije.

 

 

Kada možemo da očekujemo fotografije?

Sve fotografije prolaze kroz proces detaljne selekcije, i obrade a uzimajuci u obzir i to da li je vaše vjenčanje organizovano u toku sezone vjenčanja kada je obim posla mnogo veći ili van sezone kada smo u postprodukciji rasterećeniji, zavisi i vrijeme za koje će mladenci dobiti gotov materijal. U prosjeku mladenci svoje fotografije sa vjenčanja mogu očekivati u roku od 30-40 dana a sve u zavisnosti od gore navedenih faktora. 

 

Vedran Ilic
 


Vedran Ilic

 

Vedran Ilic

 

 

 


Comments

No comments posted.
Loading...

Keywords
Archive
January February (1) March April May June July (1) August September October November December
January February March April (2) May June (1) July August September October November December (1)
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December